Hvad er traditionerne omkring oktoberfest i tyskland

Smarte tyroler kjoler til kvinder og damerDe fleste af os kan ligeså godt indrømme det. Vi elsker store og uforudsigelige fester, hvor de stive habitter, glatte slips, opstyltede gallakjoler og stiletter får lov at hænge i fred hjemme i garderobeskabet for en gangs skyld. Det er den slags fester og fornøjelige sammenkomster, der skaber relationer på en anden måde end ved de mere stylede begivenheder, hvor etiketten skal være i orden, og der er fyldt champagne i de slanke glas. Der er nemlig noget helt særligt kammeratligt og festligt med skummende øl i store glas eller kopper, som man kan skåle ordentligt med, mens man taler eller synger højt sammen i festligt lag.

En af disse fester er Oktoberfesten i München i Tyskland, hvor der hvert år over en periode på 14-16 dage serveres øl for millioner af tørstige ganer ved verdens største fest af slagsen, der foregår fra september og et stykke ind i oktober. Det er ren Disneyland for voksne, når lokale tyskere i tyrolertøj blander sig med endnu flere turister fra hele verden til ølfestivalen over dem alle.

Oktoberfesten er blevet kopieret mange andre steder i både Tyskland, Europa og i andre verdensdele, men det er festen i München, der er den originale. Det hele begyndte tilbage i 1810, hvor den bayerske kronprins Ludwig skulle giftes med prinsesse Therese. Til den lejlighed blev der arrangeret et stort hestevæddeløb, så alle indbyggere i Bayern kunne være med i festlighederne, der forløb over flere dage. Der blev også opstillet øltelte og madboder, og da det blev besluttet, at festlighederne skulle gentages året efter, ja så blev en af de mest ikoniske folkefester på Jorden hermed grundlagt. I dag dækker festen et enormt areal på over 50 hektar. Se mere om selve festen her på vores forside

Tyrolertøj til mænd og kvinder - få den perfekte oktoberfestTyrolertøj til mænd og kvinder – sådan kan det også gøres. Den gigantiske Oktoberfest, der har omkring seks millioner gæster hvert år, har ikke mindst overlevet gennem årene på grund af de mange traditioner. Oktoberfesten åbnes altid af Münchens borgmester, der er den første til at åbne for ølhanen og derefter lade de gyldne dråber sive ud fra trætønderne – og så er festen ellers i gang. Øl køber man i gigantiske øltelte eller udendørs udskænkningssteder i de store, klassiske ølkrus. Maden, man spiser ved Oktoberfesten, er traditionelt kylling og naturligvis pølser i alle dens former og afskygninger. Se mere her på https://kostumerudklaedning.wordpress.com

Men udover den bayerske øl og medfølgende hornmusik er der især én anden ting, der går igen år efter år og som er en elsket tradition ved Oktoberfesten. Det er den særlige udklædning, der følger med festlighederne, og som i sig selv har udviklet sig til verdensberømmelse i form af unikke lederhosen, tyrolerhat og lange strømper til mændene, mens kvinderne klæder sig i den karakteristiske dirnl kjole og har lange fletninger på hovedet.

Har du aldrig prøvet en Oktoberfest i Tyskland, så er det stærkt anbefalelsesværdigt, hvis du ikke allerede har gættet det og bestilt en plads ved langbordet i år. Millioner af unge og gamle, kvinder og mænd kan ikke tænke sig en kombination af stærke traditioner og wunderbar feststemning i verdensklasse. Det er unikt og uden sammenligning den sjoveste oplevelse, der venter i mange år.