Køb et tyroler kostume og tag del i festen

Tyrolertøj til mænd fra gagHar du endnu ikke haft mulighed for at prøve at være med til en tyroler fest, så er du virkelig gået glip af noget stort. Så gør dig selv den tjeneste og få bestilt en billet til den nærmeste oktoberfest og gå i gang med at lede efter nogle flotte tyroler kostumer. Start med at udvælg en 3-4 kostumer som du syntes er flotte, og så sammenlign pris og kvalitet for på den måde at finde det tyroler kostume som du bedst kan lide. Et sted at starte kunne være en online butik som gag.dk eller dtvtranstion.org, der har et af Danmarks største udvalg inden for netop tyroler kostumer og tilbehør. Du finder både forskellige produkter til feste, men også inspiration til hvordan du kan lave dine helt egne dragter og tøj.
Men inden du bare fare ud og køber det første og bedste kostume du falder over, så kan det være en god ide, lige at sikre dig at dine venner nu også vil med. Det vil jo ikke være særligt sjovt at står helt alene til en oktoberfest uden noget man kender. For nogle er dette selvfølgelig ikke noget problem, men for mange bliver det lige en tak sjovere, når man er sammen med sine venner til en begivenhed som denne.

Hvorfor tage til tyrolerfest?

Men hvorfor overhoved tage til en sådan oktoberfest, spørger du måske? Har man endnu ikke prøvet at være til en sådan fest kan det måske godt lyde lidt fjollet. Du klæder dig ud i noget små kikset tøj som f.eks. lederhosen, knæstrømper og en lille grøn hat, alt sammen noget som bestemt ikke er med til at gøre en kønnere. Du lytter til tyske slagere og den slags musik som ens forældre pinte en med som lille. Masser af fed mad som eksempelvis sauerkraut og store pølser. Og her er det så du måske begynder at overveje, hvorfor idioten her prøver at overtale dig til at tage til en sådan fest. Se f.eks. nogle af disse eksempler her på kostumerudklaedning.wordpress.com.
Tager man alle disse ting og kombinere dem med kæmpe store fadøl, så har man faktisk opskriften på den ultimative fest. Har man først prøvet det en gang så er man ikke i tvivl. Oktoberfesten er simpelthen det største. Større en karneval, fastelavn, jul, Halloween, sidste skoledag og alle de andre feste hvor man også klæder ud til. Alle de små kiksede ting smelter sammen til en større helhed, som man bliver en del af, og der skabes en stemning man ikke finder andre steder. At se 10 fuldvoksne mænd med skæg, står i deres tyroler kostumer og skråle med på Helmut Lotti, får smilet frem på langt de fleste. Og netop derfor er Oktoberfesten gået hen og er blevet så ekstrem populær blandt både unge og gamle. Det er nemlig også en af de gode ting ved denne fest, du kan sagtens tage dine voksne børn eller dine forældre med til feste, og i vil alle have en fornøjelig aften ud af det. Er du i tvivl om du skal købe et dyrt eller billigt tyroler kostume, så læs vores nye indlæg om Valg af kostumer.

Eksempel på tyroler kostumer til en hel familie - et godt valg til julekostumer og udklædninger.

Kan det sammenlignes med andre feste?

Er det andre typer af udklædningsfeste som man kan sammenligne denne oktoberfest med? Faktisk ikke rigtig, den er så speciel at den falder i sin egen kategori. Nogle vil selvfølgelig sige den minder lidt om karneval. Vi har masser af tolk i kostumer, masser af øl og musik, men her er det så at ligheden ophører. Det samme med fastelavn og Halloween, her er der også folk i udklædning og masser af fest, men stadig ikke noget der minder om oktoberfesten. Selvfølgelig kan man sagtens holde sin egen lille tyroler fest i forbindelse med en af de andre lejligheder. Eksempelvis så jeg at en masse mødte op til sidste skole dag, hvor deres sidste skoledags kostumer var tyroler inspireret, men stemningen den bliver alligevel aldrig helt den samme.

Holde lokale eller tage til München

Selvom man får rigtig meget ud af at tage med til den lokale Oktoberfest, så er det alligevel en helt anden oplevelse at være med til den rigtige nede i München. For det første er det en fest der strække sig over 16-18 dage, hvilket nok er det færreste som kan holde til, men det er så kæmpe stort at det er svært at forstå hvis man ikke har prøvet det. Stemningen er helt exceptionel og man følger virkelig man er en del af noget kæmpe stort. Selv har jeg et par venner som tager derned hvert år, og når de kommer hjem, plejer de at fortælle at i år var det endnu større og endnu vildere end sidste år, så det har uden tvivl været en kæmpe fornøjelse for dem.
Det betyder dog ikke, at de små lokale feste ikke er noget ved. Ofte kommer der kendte bands og spiller, og til tider også lokale drikke, hvilket er med til at gøre hver enkelt tyroler fest til noget specielt. For mig er Oktober festen i Gigantium i Aalborg, noget af det sjoveste og en fest som bestemt kan befales til både unge og de lidt ældre. Derfor var det bestemt også ret kedeligt at den i år blev aflyst. Virkeligt dårligt planlagt af folkene bag oktoberfesten.

Er du i tvivl om hvordan du skal begå dig til en Oktoberfest? Så et kig på denne video og se hvad du i hvert fald ikke skal gøre.