Tyroler kostumer til Karneval

Nu er kun cirka en måned igen til karnevallet i Aalborg starter. Dette er for en god mulighed for at få fundet sine Tyroler kostumer frem og få børstet støvet af og afprøvet dem endnu en gang. For mange af os, er det alt for længe til oktober og de mange oktoberfeste, så derfor er en lejlighed som Aalborg Karneval en rigtig god måde at få lidt ekstra Tyroler stemning ind på. Vi plejer at samle en gruppe på 8-12 personer, alle i deres bedste tyroler kostume, samles her hos mig om morgenen til rundstykker og snaps. Et par tyske slagere på musik anlægget og så ellers få skruet stemningen op, inden vi begiver os ind mod byen, for der at tage del i den store karnevalsparade. Tyrolertøjet er selvfølgelig købt inden hos den lokale karnevalsshoppen, da de har et af de bedste udvalg her i landet, og vi jo samtidig kan spare fragten ved at hente det her. Der er næsten altid et par nye med som endnu ikke har købt et tyroler kostume, men de fleste af os har jo det vi brugte sidste år til Oktoberfesten. Desværre gik mit eget kostume til under den store oktoberfest i München sidste år, så jeg er en af dem som må ud og investere i et nyt sæt tyrolertøj.

Skal jeg købe dyrt eller billigt tyrolertøj?

Vi snakket en del om, at det kunne være rigtigt sjovt at lave vores egen karnevalsvogn i år, men som altid, er vi lidt for sent ude, en måned er lige i underkanten til at få sådan et projekt op og køre, især da vi slet ikke er gået i gang med noget som helst endnu. Så i år bliver det nok maksimalt til en træk vogn med kolde tyske dåseøl, og en Gettoblaster med høj tyroler musik. Selvom det ikke bliver helt så stort som vi gerne så det, så bliver det uden tvivl rigtig sjovt.

I modsætning til mange andre udklædninger, vil vores jo næppe være specielt unik, men hvor andre måske kan syndes at det er lidt trælst at der kommer andre klædt ud som dem, så syntes vi jo bare det er herligt, at andre også deler vores store glæder for hele dette Tyroler tema, og det endnu ofte med at vi samles flere flokke sammen inde på en af de mange Bierbarer som jo er i Aalborg. Netop derfor er Aalborg en perfekt by, at tage til tyrolerfest i. Den gode stemning vi får bygget op under dagen, bliver på en eller anden måde forløst når man så ender på Bierbar inde i Jomfru Ane Gade.

Næsten efter den årlige fest i Oktober måned, så er det her nok årets næstbedste fest. Det plejer altid at være rigtigt sjovt at deltage i disse her karnevaller og i år bliver det nok næppe nogen undtagelse. Over 50.000 festglade mennesker som går gennem byens gader, med masser af fest, farver og flotte kostumer. Så kan det jo nærmest ikke bliver bedre. Vi er i hvert tilfælde en stor flok her i byen, som ser frem til at finde vores tyrolertøj frem igen og sætte gang i festen. Vi er flere her som glæder os rigtigt meget til at festen starter.

Her er lidt musik til at sætte godt gang i jeres egen tyroler fest og komme i den helt rigtige stemning.